Fantasie appeltaart of konfituurtaart
|
Ingrediënten:
|
-
2 à 3 Jonagold-appels of konfituur
-
1 rol ronde bladerdeeg (2,5 mm dik)
-
75 gram boter, gesmolten
-
2 eetlepels witte kristalsuiker
Voorbereiding:
-
Doorprik het bladerdeegvel met gaatjes.
-
Schil de appelen, verwijder het klokhuis en snijd in dunne schijfjes
-
Verdeel het bladerdeegvel in 3 gelijke delen.
-
Het middendeel bevat de appelschijfjes of de konfituur.
Appels: bestrijk de appels met gesmolten boter en bestrooi met 2 eetlepels kristalsuiker.
Konfituur: extra suiker is overbodig.
-
Snij het linker en rechterdeel in stroken van +/- 2 cm schuin op +/- 45°
-
Na het inbrengen van de appelschijfjes of de konfituur, plooi beurtelings de schuine strookjes naar binnen.
(Begin bovenaan en de stroken overlappen gedeeltelijk)
|
Bereiding:
|
-
Verwarm de oven voor op 175°C.
-
Bekleed een ovengrillplaat met bakpapier en leg de gevlochte deeg erop.
-
Bak de taart 20 minuten af in de voorverwarmde oven.
|