Fantasie appeltaart of konfituurtaart

  Ingrediënten:

  • 2 à 3 Jonagold-appels of konfituur

  • 1 rol ronde bladerdeeg (2,5 mm dik)

  • 75 gram boter, gesmolten

  • 2 eetlepels witte kristalsuiker

 

Voorbereiding:

  1. Doorprik het bladerdeegvel met gaatjes.

  2. Schil de appelen, verwijder het klokhuis en snijd in dunne schijfjes

  3. Verdeel het bladerdeegvel in 3 gelijke delen.

  4. Het middendeel bevat de appelschijfjes of de konfituur.

    Appels: bestrijk de appels met gesmolten boter en bestrooi met 2 eetlepels kristalsuiker.

    Konfituur: extra suiker is overbodig.

  5. Snij het linker en rechterdeel in stroken van +/- 2 cm schuin op +/- 45°

  6. Na het inbrengen van de appelschijfjes of de konfituur, plooi beurtelings de schuine strookjes naar binnen.

    (Begin bovenaan en de stroken overlappen gedeeltelijk)

  Bereiding:

  1. Verwarm de oven voor op 175°C.

  2. Bekleed een ovengrillplaat met bakpapier en leg de gevlochte deeg erop.

  3. Bak de taart 20 minuten af in de voorverwarmde oven.